cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

UEM data not getting populated?

gaurav_baru
Newcomer

I have auto-instrumented an android app and but was unable to get any UEM data in Dynatrace server

Below is the logcat snippet from android monitor:

04-09 10:04:16.838: D/dtxAgentApacheCommHandler(14022): #21417.Send 120bytes ... https://myclient.com:7487/mobiegateway/dynaTrace...

04-09 10:04:22.828: D/dtxAgentApacheCommHandler(14022): #21417.Response code: 200 msg: OK
04-09 10:04:22.828: D/dtxAgentApacheCommHandler(14022): #21417.Result: FL (Java) Success: true
04-09 10:04:22.828: D/dtxAgentConnectionAttemptMonitor(14022): #21417.No connection notification
04-09 10:04:22.828: D/dtxAgentCommunicationManager(14022): #21417.UEM state update: uemStateUpdated: false UEM state: false mForceUemUpdate: false
04-09 10:04:26.838: D/dtxAgentCommunicationManager(14022): #21423.Shutdown allocated time: 99 ms threadId=21417
04-09 10:04:26.838: D/dtxAgentCommunicationManager(14022): #21423.UEM state update pending or limited time, skip events flush

Unable to get what can be the problem after seeing this logs?

5 REPLIES 5

chase_hulderman
Inactive


Guarav,



I've tried to format a snippet of your log so you can see what's happening here. It looks like the connection to your back-end apache server is good, but then you're having an issue from there.



Do you have the web server agent installed on your web server? Do you have the Apache SubModule running?



Cheers,



Chase



10:04:22.828: D/dtxAgentConnectionAttemptMonitor(14022):
#21417.No connection notification
10:04:22.828: D/dtxAgentCommunicationManager(14022):
#21417.UEM state update: uemStateUpdated: false
UEM state: false mForceUemUpdate: false
10:04:26.838: D/dtxAgentCommunicationManager(14022):
#21423.Shutdown allocated time: 99 ms threadId=21417
10:04:26.838: D/dtxAgentCommunicationManager(14022):
#21423.UEM state update pending or limited time, skip events flush

Hi Chase,

Thanks for reformatting, able to understand better now.

Unfortunately, we have not placed any agents on the web server as they are based on iPlanet which is not supported by AppMon tool. We are directly enabling the UEM from the app tier.

The beacon requests to dynaTraceMonitor are also passing, though we are not able to see any UEM data in AppMon.

Can you suggest any other areas where we might have missed some open ends?

Regards,

Gaurav Baru

Have you used the UEM Health Check in the Start Center?

Let's verify that that works outside of the application first.

Yes I was successfully able to complete this check.

For further analysis I tried to gather more logs from the logcat and it seems the request are UEM request are being blocked by the security policies configuration at client site.

Will update in case still unable to get post this.

Thanks Chase for your prompt response.

Hi Chase,
Now the security has cleared blockage from their end. And we can see the Mobile UEM request passing and also getting successful response messages in the below logs. But still unable to get any Mobile UEM hits in Dynatrace server.

04-13 15:05:31.600: D/dtxAgentCommunicationManager(10016):
#7668.EventSender active ... mForceSendEvent=true mForceUemUpdate=false,
needTimeSync=false isTimeSyncRunning=false
04-13 15:05:31.610: D/dtxAgentCommunicationManager(10016):
#7668.fetchsend begin @120261
04-13 15:05:31.620: D/dtxAgentApacheCommHandler(10016):
#7668.aPOST url[https://new.mobilebank.com:4434/mobilegateway/dynaTraceMonitor?type=m&srvid=1&app=test.bankingapp.android&va=6.5.11.1012]
data[vv=3&va=6.5.11.1012&ap=test.bankingapp.android&an=TestMobile&ai=test.bankingapp.android&vn=3.0.0&vb=30009&tv=1492085011353&ts=1492085011353&tx=__tsNow__&vi=2789158516&sn=25&rm=2778&cp=&os=Android+6.0.1&mf=samsung&md=SM-N910G&rj=g&ul=en_GB&sw=1440&sh=2560&sd=640&so=p&bl=74&fm=533&cr=STC&ct=m&np=3G&et=22&na=MainActivity&it=1&ca=10&pa=9&s0=18&t0=51585&s2=19&t2=0&s3=20&t3=5&et=6&na=Loading+MainActivity&it=7713&ca=9&pa=0&s0=17&t0=51584&s1=24&t1=34&vs=MainActivity&t2=51065]
04-13 15:05:35.900: D/dtxAgentApacheCommHandler(10016):
#7668.Response code: 200 msg: OK
04-13 15:05:35.900: D/dtxAgentApacheCommHandler(10016):
#7668.Result:
type=m&cp=1&cl=1&cr=1&er=1&si=120&bn=dynaTraceMonitor&bl=64
Success: true
04-13 15:05:35.910: D/dtxAgentRequestExecutor(10016):
#7668.Setting dtMonitor: dynaTraceMonitor attempt: 0
04-13 15:05:35.910: D/dtxAgentCore(10016): #7668.Send event
timeout set to: 12 ticks
04-13 15:05:35.910: D/dtxAgentConnectionAttemptMonitor(10016):
#7668.Connection ok notification
04-13 15:05:35.920: D/dtxAgentCommunicationManager(10016):
#7668.fetchsend end @124575
04-13 15:05:41.600: D/dtxAgentCommunicationManager(10016):
#7674.TaskTimer mForceUemUpdate=false mUemActive=true
Mobile UEM is enabled and servers instrumented. Any help would be truly appreciated

Regards,
Gaurav