cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

dtang adapter startup failed on collector

Recently we had migrated our environment from DT 6.1 to 6.5, till then we are getting issues in connecting one of the collector instance with port 9998 to DT server, Whereas other 3 ports running on the same collector is working fine.

Please advise what could be the issue here..

From logs:


2017-03-03 01:33:50 WARNING [AbstractDtangCommunication] ssl port: 8043


2017-03-03 01:33:50 SEVERE [DtangAdapter] dtang adapter startup failed on collector r53vn0v_instance1@r53vn0v.bnymellon.net: com.dynatrace.diagnostics.collector.dtang.DtangAdapter start:56
java.net.BindException: Address already in use
at sun.nio.ch.Net.bind0(Native Method)
at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:433)
at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:425)
at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSocketChannelImpl.java:223)
at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAdaptor.java:74)
at org.eclipse.jetty.server.ServerConnector.open(ServerConnector.java:321)
at com.dynatrace.diagnostics.jetty.WebServerStarter.startServer(WebServerStarter.java:117)
at com.dynatrace.diagnostics.common.ruxitadapter.AbstractDtangCommunication.start(SourceFile:142)
at com.dynatrace.diagnostics.collector.dtang.DtangAdapter.start(SourceFile:53)
at com.dynatrace.diagnostics.collector.Collector.J(SourceFile:2691)
at com.dynatrace.diagnostics.collector.Collector.l(SourceFile:786)
at com.dynatrace.diagnostics.collector.Collector.b(SourceFile:196)
at com.dynatrace.diagnostics.collector.Collector$CollectorStartThread.run(SourceFile:545)

2 REPLIES 2

Babar_Qayyum
Leader

Hello,

According to your logs, Address already in use.

Can you verify the listening port through open the command prompt and type netstat -an 9998? If reply comes like LISTENING then the port is in use, else it is free .

2017-03-03 01:33:50 SEVERE [DtangAdapter] dtang adapter startup failed on collector r53vn0v_instance1@r53vn0v.bnymellon.net: com.dynatrace.diagnostics.collector.dtang.DtangAdapter start:56

java.net.BindException: Address already in use

Regards,

Babar

Hello Babar, I am getting similar error in the logs for few of the Collector services on investigation for the HTTP Connector enabled false (AppMon Agent HTTP Adapter startup failed on collector)


What is the ideal solution for this besides VM Restart?


2019-10-20 13:45:03 UTC SEVERE [OneAgentConnector] AppMon Agent HTTP Adapter startup failed on collector  _dtcollector1@...com: com.dynatrace.diagnostics.collector.oneagent.OneAgentConnector start:66
java.net.BindException: Address already in use: bind
    at sun.nio.ch.Net.bind0(Native Method)